Dagelijks op de weegschaal?

Lieve mensen, een weegschaal mag je leven niet beheersen. Mijn raad is dus zeker om NIET dagelijks te wegen. Een gewicht schommelt sowieso ELKE dag en daarom niet per sé elke dag in de goede richting. Je zal er dus zeker niet gelukkig van worden als je merkt dat je bijvoorbeeld terug iets gestegen bent in gewicht, ondanks dat je enorm goed je best doet.

Hoe dit komt? Als jij goed bezig bent, zal je 100% zeker vetmassa verbranden, maar helaas is dit niet dagelijks zichtbaar op een weegschaal. Je gewicht kan schommelen doordat je vocht schommelt (door bv. de inname van zout/E-nummers, de periode van de maand, doordat je krachttraining gedaan hebt, door stress, doordat je slecht geslapen hebt,…) daarbovenop kan het zijn dat je darminhoud groter is dan de dag voordien.

Ik heb al vaak gemerkt dat klanten gedemotiveerd raken als ze dagelijks op de weegschaal gaan staan, want het is gewoon EVIDENT dat het niet in één stijgende lijn naar beneden gaat. Je gewicht zakt met ups en downs, daarom raad ik aan om maximaal 1x/week te wegen op een vast moment & daarnaast ook te vergelijken met andere parameters die vaak meer zeggen dan gewicht alleen: buikomtrek & vetpercentage.

Als die parameters wekelijks of op langere termijn de goede richting uitgaan, ben je goed bezig en zal je blijven volhouden!

Groetjes,

Janne

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *